Planeta se pomalu, ale jistě otepluje. Jaké důsledky to přinese pro lidstvo? 

Jedním z největších problémů současné doby je stále rostoucí průměrná teplota ve všech koutech naší planety. Spousta lidí si bohužel neuvědomuje extrémní následky, jichž se dočkáme, pokud tento nárůst nezvrátíme. Včera bylo pozdě, a tudíž je nutné co nejrychleji začít přemýšlet o potřebných krocích vedoucích ke zlepšení celé situace. 

Jaké největší problémy oteplení přinese? 

Jestli to tímto způsobem půjde dál, důsledky změny klimatu nám za pár desítek let zařídí desertifikaci více než třetiny celého našeho kontinentu. To se projeví v kritickém nedostatku využitelné půdy, kvůli čemuž začneme velmi brzy pociťovat nedostatek vody a jídla, stejně jako masovou migraci obyvatel postižených míst. Popisovaná situace není žádnou vzdálenou předpovědí, nýbrž se může vyplnit již v druhé polovině tohoto století. 

Jedním z největších činitelů celého fenoménu jsou samozřejmě extrémní emise CO2. Tyto škodlivé zplodiny zabraňují přirozenému ochlazování planety, čímž se rok od roku stává stále teplejší. Nejdůležitějším z hlavních kroků ke zvrácení tohoto nemilého faktu je co nejrychlejší přechod na ekologičtější energie. 

Každý z nás má svůj podíl viny 

Ani klimatické změny v ČR nejsou pouhou pohádkou a jejich vliv pozorujeme už v dnešní době. Dlouhá sucha, úbytek vodních ploch a znehodnocování půdy jsou dokázaným problémem i v našich končinách. Z toho důvodu bychom se měli soustředit na adekvátní změny, které ovšem neochromí důležité aspekty naší společnosti. 

Jedním z průkopníků je u nás společnost E.ON provozující ekologickou soutěž E.ON Energy Globe. Ta vyhledává moderní inovativní projekty vytvářející neškodnou a využitelnou energii, díky čemuž máme nyní možnost se začít podílet na kriticky důležitých krocích vedoucích k příjemnější budoucnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *